1. Начало
  2. Our products
  3. ORKAN storm washers

ORKAN калотки

Повишена надеждност за фиксиране

EJOT препоръчва 

За фиксиране при покрив във върха на вълната (сандвич панели или ламарина) закрепване с калотки EJOT ORKAN за повишена издържливост на монтажа, висока стабилност и оптимално предаване на натоварването.
​​​​​​​

​​​​​​​На кои изисквания трябва да отговарят калотките ORKAN?

Калотките EJOT ORKAN се използват за разпределение на натоварването в върха на трапецовиден профилиран ламаринен лист или конструкция от сандвич панел. Добре подчертаните подсилващи фланци на калотките EJOT ORKAN са гаранция за висока структурна стабилност и плавноразпределяне на натоварването.
 

Второ ниво на изолация

Като така нареченото второ ниво на хидроизолация, калотката EJOT трайно буферира фиксирания размер между горния ръб на конструкцията и главата на винта. Короната от ламарина често е леко изпъкнала или вдлъбната. За да се компенсират тези допуски е използван идеален мек каучук със затворена структура. Не възниква мост, при който влагата може да навлезе до корпуса на крепежа и по този начин към вътрешността на сградата.
Перманентното усилие на притискане, необходимо за постигане на максимална водонепропускливост се постига лесно с калотките ЕЙОТ и това предотвратява деформациите на панела или ламарината.
 

Надеждност на монтажа

Калотките EJOT ORKAN също допринасят за надеждния монтаж, защото инсталаторът може да ги използва като центрираща плоча при поставянето им. Така винги ще пробива вурха на панела в средата. Освен това повърхността на профила е защитена против драскотини и увреждане по време на процеса на закрепване.

Калотката EJOT ORKAN осигурява по-голяма пристискаща сила върху компонента без да образува плстични деформации в него. Увеличения товар, благодарение на калотките EJOT e документиран в различни тест сертификати (статични тестове) на регулаторни органи в строителството за трапецовидни алуминиеви профили.