1. Начало
  2. Our products
  3. Flat roof fasteners

Крепежи за плоски покриви

Плоските покриви имат широка популярност. През последните десетилетия те се използват предимно за търговски и промишлени сгради, но те намират все по-голямо приложение и в изграждането на частни домове и сгради с друго приложение. Плоските покриви предлагат много предимства, но също така поставят специални изисквания към инсталатора и необходимите крепежни елементи.
​​​​​​​
EJOT предлага професионални крепежни елементи и инструменти за ефективно закрепване на изолационна и хидроизолационна мембрана към плоски покриви и леко наклонени покриви.
 
teaser-dabo-schraube-sw8-et-4.8-850x444px.jpg

EJOT Dabo® самопробивни покривни винтове

Самопробивните винтове за покрив EJOT Dabo са идеалното решение за закрепване, когато става въпрос за осигуряване на изолация или закрепване на покривни мембрани към конструкции от метал и ламарина, алуминиева ламарина, дърво или дървесни материали - независимо дали става въпрос за нова сграда или ремонт.


teaser-flachdachprofil-fp-850x444px.jpg

Профил за плосък покрив FP

С новата система метални профили за механично фиксиране на покривни мембрани са обхванати почти всички случаи на приложение. Гъвкаво-твърдата метална секция с алуминево-цинково покритие разполага с три различни диаметра на отворите. Това води до много различни възможности за закрепване със самопробивни внтове за покрив, класически самопробивни винтове, рамкови анкери и отчасти също в комбинация със специална телескоп ЕЙОТ пластмасова шайба, за намаляване на термичните мостове.

Системата за закрепване с метален профил EJOT е единствената за плосък покрив, предлагаща одобрено решение за всички приложения на плоски покриви съгласно ETA-07/0013 и за стенни връзки съгласно ETA-10/0305.


teaser-betonschraube-jc2-kb-850x444px.jpg

EJOT покривни винтове за бетон и газобетон

Когато става въпрос за закрепване на изолационни или покривни мембрани към конструкции от бетон и газобетон, винтовете EJOT за бетон и газобетон постигат най-добри резултати. Тестовете за издърпване трябва да бъдат изискани от нашия сервизен екип, за да получите пълните и реални резултати в случаите на реновиране.


teaser-tkr-4-8-850x444px.jpg

Пластмасови дюбели с телескопичен ефект

При специални изисквания за устойчивост на натоварване EJOT препоръчва в комбинация с винтовете EJOT Dabo, да се използват и дюбел телескопи, които имат функция да увеличат устойчивостта на натоварване и също ефективно намаляват топлинните мостове.


teaser-halteteller-hte-82-40-850x444px.jpg

Метални планки за разпределяне на натоварването

Металните планки за разпределяне на натоварварването EJOT са идеалната добавка за монтаж на изолационните материали и покривните мембрани върху конструкции от метал, дърво, дървесни материали, бетон и газобетон в комбинация с покривните винтове EJOT Dabo® и винтовете за бетон и газобетон.


teaser-fdd-plus-50-r-850x444px.jpg

Дюбел за плосък покрив

Като първокласен продукт, дюбела за плосък покрив е специалист за закрепване на изолационни материали и покривни мембрани върху плътни строителни материали като бетон и газобетон. Използването на дюбелите за плосък покрив EJOT също се препоръчва за монтаж на изолация на наклонен покрив. Дюбела за закрепване, изработен от висококачествена пластмаса, също така ефективно намалява топлинните мостове и предотвратява изпъкването на винтовата глава поради пешеходен трафик.


EJOT flat roof profile FP

Correct mounting of flat roof fasteners

For fixing roofing membranes to slope insulation