Анкери

Фасадни анкери

Фасадните анкери и дюбели на ЕЙОТ са пластмасови анкери за най-различни закрепвания или вграждане на структури, съгласно ETAG 020. Анкерите са подходящи за монтаж във всички често срещани основи и се отличават с тяхната специално разработена експандираща зона. 

​​​​​​

Приложение на Анкерите ЕЙОТ

ЕЙОТ фасадните анкери предлагат много широк диапазон от дължини (50 – 360 mm) и се характеризират с оптимална малка монтажна дълбочина. Може да намерите ЕЙОТ анкерите при следните приложения:
  • Фасадни системи 
  • Метални и алуминиеви конзоли
  • Дървени основи
  • Стълби и перила
  • Тръбни системи и окачени тавани


EJOT рамкови анкери - дюбели: Подходящи за много различни основи

Различните строителни материали изискват специфични решения за закрепване в зависимост от основата. За избора на най-доброто решение за закрепване е важно да се вземе предвид строителния материал, начина на фиксиране и основата. 
​​​​​​​
С анкерите ЕЙОТ вие сте на сигурна страна, както може да видите в отделните технически одобрения (ETA-10/0305, ETA-12/0502, ETA-15/0027, ETA-15/0387). Рамковите анкери ЕЙОТ са подходящи за всички най-често използвани основи:
  • Категория за употреба A: бетон 
  • Категория за употреба B: плътна тухла, плътна пясъчно-варова тухла, лека бетонна тухла
  • Категория за употреба C: Тухли с вертикални отвори, перфорирана ясъчно-варова тухла, блок с кухини
  • Категория за употреба D: газобетон

EJOT SDF Рамкови анкери - дюбели

teaser-vsd-850x444px.jpg

Двойно експандиращ анкер за стени с кухина

За бърз монтаж, закрепване на външния слой без лепила, ЕЙОТ препоръчва VSD дюбел за стена с кухини. Те са подходящи за носещи стени от бетон, плътни и перфорирани тухли.
 


teaser-overview-dmt-bg.jpg

Уширителна метална шайба DMT

Уширителната метална шайба DMT 80 се използва в комбинация с металния дюбел DMH и увеличава площта на притискане към изолационните плоскоти. Сертифицирана за клас на реакция на огън А1: негорим съгласно DIN EN 13501-1:2010-01 (тест сертификат №. PZ 3.1/17-226-1)


teaser-overview-sdf-bg.jpg

SDF сертифицирани рамкови дюбели

Притежават ЕТА сертификат с област на приложение и монтаж във всички видове основи (тухли, бетон и газобетон). Предлагат се различни комбинации от винтове със фрезенкова или шестостенна глава, както и от обикновена или неръждаема стомана. Размери от 50 до 360 mm. Изключително подходящи при монтаж на конзоли в системите на вентилираните фасади.


teaser-nagelduebel-nd-k-850x444px.jpg

Пирон-Дюбели

Пирон-Дюбелите на ЕЙОТ: ND-K, ND-S и други са изключително бързи за леки закрепвания: основи, шкафове, первази, кабелни стелажи, кабелни скоби, конструкции за сухо строителство и други. ​​​​​​


teaser-overview-sdp-bg.jpg

SDP Сертифициран дюбел за монтаж в газобетон

ЕТА сертифицирани дюбели от поцинкована или неръждаема стомана с изключително високи резулати при монтаж на различни елементи в газобетон. Високата носимоспособност позволява монтажа на тежки и отговорни елементи.


teaser-gripper-850x444px.jpg

GRIPPER универсален дюбел - за всички основи

Дюбелът GRIPPER е направен от специален термопластичен еластомер. Той е идеален за монтаж в бетон, газобетон, плътни тухли, кухи тухли, гипсокартон и други. Неговата назъбена експандираща зона осигурява надеждно фиксиране във всяка ситуация.


teaser-overview-dmh-bg.jpg

Метален негорим дюбел за топлоизолация DMH

Метален дюбел за монтаж при високи противопожарни изисквания. Сертифициран за клас на реакция на огън А1: негорим съгласно DIN EN 13501-1:2010-01 (тест сертификат №. PZ 3.1/17-226-1)


teaser-daemmstoffhalter-dh-neu-850x444px.jpg

Фиксатори за изолация

Дюбелът EJOT DH за закрепване на топлоизолация е особено подходящ за фиксиране на изолиращия материал към всякакви основи при вентилираната фасада. Той предотвратява „ефекта на юрган - смачкване“ (потъвания в изолацията), причинени от потъване на шайбата на дюбела и впоследствие отваряне на фуги по краищата на отделните панели изолация. Практичен за съхранение: Благодарение на уникалния дизайн на ЕЙОТ - обемите на опаковките са намалени с над 60% в сравнение с дюбелите от една част.

За закрепване на изолационен материал при обекти с високи изисквания за противопожарна защита (изолация на тавани, високи фасади, в гаражи, изолация в близост до аварийни изходи) се препоръчва използването на негорим метален дюбел EJOT DMH.